< Terug

Re-grippen van uw golfclubs

Goede golfgrips komen de kwaliteit van je golfspel ten goede! Ze bevorderen de controle en continuïteit van de juiste stand van het blad op het moment van het raken van de bal. Zo kun je de juiste spin en energie optimaliseren! Ook dragen goede grips bij in het voorkomen van blessures. 

 

Voordeel van nieuwe grips

Een nieuwe golfgrip zorgt dat de grip op je golfclub optimaal is, waardoor je de grip losjes kunt vasthouden zonder de vrees dat de club je ontglipt tijdens de swing. Een ontspannen gripdruk bevordert een correcte beweging en uitvoering van de slag. 

Overweeg re-grippen voordat je aan een nieuwe set begint! Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 66% van de golfers die met nieuwe grips speelden, een verbetering van gemiddeld 2 tot 3 slagen per ronde realiseerden. Een nieuwe set golfgrips is een goedkope en snelle manier om uw spel merkbaar te veranderen.

Controle en vervanging grips

Je grips dienen stroef te zijn en de juiste maat en structuur te hebben. Een stelregel is dat golflcubs jaarlijks of na +/- 35 ronden ge-regripped dienen te worden. Ongeacht of je veel of weinig speelt zorgen ozon, hitte, vuil, huidvet en zweet ervoor dat het kwaliteitsrubber van je grips na verloop van tijd slijt en droogt waardoor de grip steeds harder en gladder worden. Het gevolg is dat je gaat knijpen of slippen. Ook spelen veel golfers met de verkeerde maat grip. Een incorrecte grip dikte zal bijna altijd een afwijkende balvlucht veroorzaken. Dit komt allemaal de nauwkeurigheid van je spel niet ten goede. Vaak merk je dit niet omdat het geleidelijk gaat.

Twijfel je of je grips de juiste maat en structuur hebben? Daniel adviseert je hier graag over. 

Voorbeelden van nieuwe grips:


Wanneer grips vervangen?

- wanneer de grip glad is

- onjuiste maat/dikte

- pijnklachten aan handen, armen of schouders

- wanneer er een slijtage plek is

- wanneer je allemaal verschillende grips hebt

Keuze grip

Daniel Balvert, als sinds 1999 een specialist in re-grippen, kan je alle merken en type grips leveren. 
In overleg beoordeelt Daniel aan de hand van verschillende demo-grips welk type het meest geschikt is. De meeste. grips heeft hij op voorrad. Heb je voorkeur voor een grip die niet op voorraad is, dan is dat geen probleem. Bijna alle grips zijn binnen een paar dagen leverbaar. 

De prijzen per club variëren tussen de €14,00 en €19,50 euro. Putter grips zijn vanaf €21,00 euro.

Service afhandeling

Je kunt je clubs na het spelen of trainen inleveren bij Golf Amsteldijk en op de afgesproken dag daar weer ophalen. Meestal gaan hier 2 - 3 dagen overheen, maar het kan na overleg ook met spoed binnen een dag geregeld worden. App of mail Daniel gerust voor het maken van een afspraak. 


Golf360: Jouw topprestatie! - Initiatief van Daniel Balvert - Werkzaam: Golf Amsteldijk in Amstelveen - Mob: 06 50694971 - @: Info@Danielbalvert.nl